Rețeta lui Adi Hădean: Chifle făcute în casă, pentru burgeri

Pentru că burgerii sunt încă la modă și pentru că nu te poți baza prea mult pe chiflele din supermarket pentru o experiență memorabilă, vă dau o rețetă de chifle pentru burgeri pe care o tot
fac de ceva timp, cu rezultate minunate.

Se comportă bine, adică sunt ușor de mușcat, absorb sosurile și nu cedează sub greutatea chiftelei.

Pentru 12 chifle a 100g fiecare aveți nevoie de 250 ml lapte, 125 ml apă, 55g unt, încălzite împreună până se topește untul.

700 g făină albă 000, 7 g drojdie uscată, 20 gzahăr și 10 g sare se amestecă bine. Se amestecă apoi 1/3 din
amestecul uscat cu amestecul lichid și se adaugă restul de amestec uscat pe rând.

La final, se frământă cu un ou, 6-8 minute. Se împarte aluatul în părți egale și se formează bile. Se așază bilele pe foaie de copt, direct pe tava în care vor fi coapte. Se lasă la dospit o oră, fără a fi atinse. Se ung ușor cu ou bătut și se presară cu mac/susan/semințe. Se coc 1o minute la 210 grade Celsius. Se lasă 10-12 minute sub un prosop. Se păstrează în pungi/saci din hârtie.