Reţeta lui Adi Hădean: Ce se poate face cu un rinichi de vită

Rețeta de azi vine cu o idee în sprijinul scăderii risipei alimentare. Spre exemplu, organele sunt aproape absente în meniurile restaurantelor, fac parte din meniul nostru în mai puțin de 10% din mese, iar asta se poate schimba ușor, cu beneficii nutriționale mari și cu câștiguri nemăsurabile în termeni de gust.

Reţeta lui Adi Hădean vă învaţă ce puteți face cu un rinichi de vită. Unul măricel costă 3 lei.

Dacă e ținut o ora într-un amestec de kefir cu lapte dulce pierde orice iz cu potențial deranjant.

După tratamentul cosmetic, limpeziți-l, tăiați-l în felii groase de un centimetru și jumătate și tăvăliți-le prin făină integrală după ce ați presărat sare și piper peste fiecare felie.

Tocați trei-patru hașme și un ardei grăsuț, pe care le căliți lejer, pe foc mic, într-o lingură de ulei de măsline și una de unt. Când e moale-aurie ceapa,puneți rinichii în tigaie și măriți focul.

Frigeți rinichii patru minute pe toate părțile. Stropiți cu un gât de vin alb bun, amestecați bine, stingeți focul, puneți un capac.

Mâncați pe pâine prăjită, cu sos cu tot. Poftă bună!