Confidenţialitate

Rețeta fitness, cu chef Cezar Munteanu: Budincă din arpacaș cu fructe deshidratate și nuci

Rețeta fitness propusă de Chef Cezar Munteanu este dulce și poate fi o variantă excelentă pentru gustarea dintre mese sau înainte de sală.

Ingrediente pentru 5 porții
300 g arpacaș
0,5 l lapte migdale
100 g zahar brut, umed
coaja rasa de la un lime
100 de gr fructe deshidratate( papaya, caise, ananas, ghimbir, cirese, merisoare, stafide, etc)
1 ceasca miez de nuca tocat grosier
3 linguri pudra de roscove

Arpacasul se lasa la inmuiat peste noapte în apă rece.

A doua zi îl puneți la fiert intr-o cratita cu lapte de migdale, aproximativ 40 de minute, cu capacul pus. Din cand in cand amestecati pentru a va asigura ca nu se lipeste, pana când lichidul a fost absorbit in totalitate.

Se adaugă zaharul si fructele confiate maruntite, apoi se mai lasă 15 minute pe foc, amestecând continuu.

Se stinge focul și se amesteca energic circa 10 minute pentru a se lega mai bine compoziția.

Se adaugă nucă măcinata grosier și coaja rasă de lime, apoi se toarna compozitia in forme individuale de soufle, ramekin, lăsând-o să se răcească.

După ce s-a racit complet, se demulează, adică se scoate din forme, se presară cu pudră de roșcove printr-o sită pe toată suprafata și se decorează după preferință.

ILUSTRAȚIE: Mathilda Khoo / Unsplash