Confidenţialitate


Rețeta fitness, cu chef Cezar Munteanu: Budincă din arpacaș cu fructe deshidratate și nuci


Rețeta fitness, cu chef Cezar Munteanu: Budincă din arpacaș cu  fructe deshidratate și nuci

Rețeta fitness propusă de Chef Cezar Munteanu este dulce și poate fi o variantă excelentă pentru gustarea dintre mese sau înainte de sală.

Ingrediente pentru 5 porții
300 g arpacaș
0,5 l lapte migdale
100 g zahar brut, umed
coaja rasa de la un lime
100 de gr fructe deshidratate( papaya, caise, ananas, ghimbir, cirese, merisoare, stafide, etc)
1 ceasca miez de nuca tocat grosier
3 linguri pudra de roscove

Arpacasul se lasa la inmuiat peste noapte în apă rece.

A doua zi îl puneți la fiert intr-o cratita cu lapte de migdale, aproximativ 40 de minute, cu capacul pus. Din cand in cand amestecati pentru a va asigura ca nu se lipeste, pana când lichidul a fost absorbit in totalitate.

Se adaugă zaharul si fructele confiate maruntite, apoi se mai lasă 15 minute pe foc, amestecând continuu.

Se stinge focul și se amesteca energic circa 10 minute pentru a se lega mai bine compoziția.

Se adaugă nucă măcinata grosier și coaja rasă de lime, apoi se toarna compozitia in forme individuale de soufle, ramekin, lăsând-o să se răcească.

După ce s-a racit complet, se demulează, adică se scoate din forme, se presară cu pudră de roșcove printr-o sită pe toată suprafata și se decorează după preferință.

ILUSTRAȚIE: Mathilda Khoo / Unsplash


Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…