Rețeta de Bun Gust, cu chef Cezar Munteanu: Supă cremă de păstârnac și găluște din brânză de capră

Păstârnacul, curățăt de coajă, din care faceți supa pe care o folosiți la cremă, se spală și se taie cuburi sau rondele, cam de doi centimetri grosime, se sotează în puțin ulei de struguri cu ceapă tăiată peștișori și adaos de supă, controlând atent cantitatea de lichid. Fierbe relativ repede, el trebuie să fie moale, ușor de pătruns cu furculița.

Între timp, cu ajutorul a două linguri, modelați găluște din brânză de capră tartinabilă, alifiată în prealabil, pe care le țineți la rece până în momentul servirii.

Când a scăzut suficient de mult, cam la jumătate, și păstârnacul este bine fiert, se adaugă smântâna lichidă și se lasă să mai dea în clocot cam cinci minute, apoi cu blenderul se va transforma într-o cremă nu foarte densă, controlându-i consistența, adăugând din supa pregătită în prealabil.

Se asezonează cu sare și puțină nucșoară rasă și e gata de servit, alături de găluștele din brânză de capră și crutoane de pâine.

Ingrediente pentru 6 porții:

-400 de grame de păstârnac
-100 de grame de ceapă
-150 ml. smântână pentru gătit cu 32% grăsime
-50 de grame de unt
-sare și piper alb
-nucșoară rasă
-supă bază de păstârnac, făcută din coji de păstârnac și cozi de pătrunjel
-brânză de capră tartinabilă
-crutoane de pâine (din pâinea uscată de prin bufet)