Confidenţialitate

Restricțiile COVID care nu se mai aplică pentru turiștii care vor să meargă în Grecia în această vară | AUDIO

Grecia se pregătește de un sezon estival fără restricții. Anunță că nu va mai fi nevoie de mască în interior și nici de certificate COVID. Măsurile ar putea fi reintroduse la toamnă.

De la 1 mai și până la sfârșit de august, oamenii vor putea intra la restaurant în Grecia fără să mai fie nevoiți să prezente certificatul COVID. Apoi, de la 1 iunie, nici masca nu va mai fi obligatorie în interior.

Ministrul grec al Sănătății spune că a luat decizia de relaxare a resticțiilor pe baza datelor privind evoluția epidemiei și a sfaturilor experților. Numărul zilnic al infectărilor COVID a ajuns la aproximativ 15.000. Peste 70% din populația țării este imunizată împotriva coronavirusului.

Grecii speră ca în această vară să revină la câștigurile de dinainte de pandemia de coronavirus

Grecia se așteaptă la un număr mare de turiști în acest an. Câștigurile speră să se apropie de cele de dinainte de pandemie.

Autoritățile elene iau în calcul și să nu mai ceară certificatul european COVID la intrarea în țară, potrivit agenției Reuters. În septembrie, relaxarea restricțiilor va fi re-evaluată, a mai spus ministrul Sănătății.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Proprietarii care închiriază locuințe pentru turiști trebuie să aibă un certificat de clasificare, dar și acordul vecinilor, spune ministrul Turismului | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.