Confidenţialitate

Proprietarii care închiriază locuințe pentru turiști trebuie să aibă un certificat de clasificare, dar și acordul vecinilor, spune ministrul Turismului | AUDIO

Toate persoanele fizice care închiriază apartamente pentru turiști vor fi obligate să obțină un certificat de clasificare. Documentul va fi acordat doar dacă există și acordul vecinilor, a spus ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, la o conferință a Alianței pentru Turism.

Întrebat cum va identifica statul apartamentele închiriate pe piața neagră pentru turiști, ministrul a spus că mizează pe buna credință a proprietarilor de apartamente sau pe sesizările vecinilor:

„Am emis un ordin de ministru prin care obligăm toate persoanele fizice care dețin apartamente și fac activitate turistică să obțină de la ministerul de resort acel certificat de clasificare. Trebuie să aibă și acordul vecinilor cu pereți comuni dacă nu al asociației de proprietari. Mizăm în primul rând pe buna credință a românilor, iar în cazurile de excepție așteptăm, hai să nu le spunem sesizări, atenționări din partea vecinilor (…). Până la urmă vom vedea cum se vor desfășura lucrurile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru a face rost de bani, mulți români care dețin apartamente în special pe litoral sau în marile orașe aleg să le închirieze turiștilor.

Nu au tot timpul clienți, dar de multe ori, închierierea în regim hotelier le aduce, într-o lună, sume mult mai mari decât ar obține, în aceeași perioadă de o lună, din închirierea pe termen lung a locuinței.

Foto: Outsite Co / Unsplash