Confidenţialitate

Republica Moldova a ieșit din CSI. Maia Sandu: „Noi nu avem nimic împotriva rușilor. Noi avem împotriva tancurilor rusești” | AUDIO

Republica Moldova a ieșit din acordurile semnate cu Comunitatea Statelor Independente, o organizație a fostelor state sovietice, atrăgând critici vehemente din partea Moscovei.

Maia Sandu: „Asta încearcă să facă Federația Rusă: să influențeze alegerile, să manipuleze, să trimită bani, ca de obicei, ca să se cumpere alegătorii”

Țara noastră vrea pace, a spus Maia Sandu într-un interviu televizat, care susține că Rusia vrea să controleze Moldova pentru propriile interese și să schimbe guvernarea de la Chișinău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ca să facă ceva în regiunea transnistreană, Federația Rusă trebuie să schimbe guvernarea la Chișinău. Și asta încearcă să facă Federația Rusă: să influențeze alegerile, să manipuleze, să trimită bani, ca de obicei, ca să se cumpere alegătorii. Pentru că doar atunci când ar obține funcții de conducere la Chișinău oameni care slujesc Kremlinul nu care slujesc poporul atunci ei pot să facă ceea ce vor să facă și pe malul drept, și pe malul stâng. Și evident că lucrurile pe care vor să le facă nu sunt în interesul cetățenilor”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu: „Noi suntem o țară democratică” / „Oamenii decid ce fac, unde merg, cu cine cooperează”

Drumul Republicii Moldova este cel european, mai spune președintele Maia Sandu. Nu suntem împotriva rușilor, ci împotriva tancurilor rusești, a mai declarat aceasta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Noi nu avem nimic împotriva rușilor. Noi avem împotriva tancurilor rusești. Noi vrem doar ca Federația Rusă, la fel ca alte state, să respecte Republica Moldova. Să respecte cetățenii Republicii Moldova. Să respecte alegerea cetățenilor Republicii Moldova. Noi suntem o țară democratică. Aici, oamenii aleg, da, încă trebuie să mai consolidăm această democrație, dar oamenii decid ce fac, unde merg, cu cine cooperează. Și decizia cetățenilor pornește de la interesul cetățenilor noștri. Asta este firesc”, a mai spus Maia Sandu.

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Citește și: Alexei Navalnîi, înmormântat într-un cimitir de lângă Moscova. Kremlinul transmite că nu are nimic de spus familiei lui Navalnîi | LIVE UPDATE