Confidenţialitate

Republica Moldova are un nou guvern: Cabinetul lui Ion Chicu, votat de Parlament | AUDIO

După demiterea cabinetului Maia Sandu, prin moțiune de cenzură, președintele Igor Dodon l-a nominalizat pe unul dintre consilierii săi prezidențiali, Ion Chicu, pentru funcția de premier.

De la tribuna Parlamentului, acesta a spus că e nevoie urgent de un nou guvern, deoarece țara se află în criză și în prag de iarnă. În plus, prelungirea crizei politice ar putea afecta și reforma justiției.

Ion Chicu și-a prezentat prioritățile și a răspuns la întrebările adresate de parlamentari, scrie site-ul unimedia.info.

Noul guvern de la Chișinău a fost vot aprobat de Parlament cu 62 de voturi ale socialiștilor și democraților.

Cabinetul Ion Chicu va avea doi vicepremieri, unul dintre eicu atribuții în domeniul  finanțelor, și 8 miniștri, dintre care 6 sunt foști consilieri ai președintelui Igor Dodon.

Fapt remarcat și de premierul demis. Maia Sandu a condus astăzi ultima ședință de guvern, în timp ce la Parlament, premierul desemnat prezenta noua echipă și programul de guvernare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă amintesc, Guvernul condus de Maia Sandu a  fost demis prin moțiune de cenzură, inițiată de socialiștii lui Igor Dodon, și ei aflați la guvernare. Maia Sandu a propus ca premierul să fie cel care propune candidații pentru șefia Parchetului General, propunere cu care socialiștii nu au fost de acord.