Republica Fantastică România: Ce se întâmplă când sudezi un obuz? Explodează!

În satul Mânzăteşti din judeţul Iaşi, 3 domni au vrut să încropească un bătător pentru tasarea pământului, încercând să ataşeze prin sudură o ţeavă unui obiect în formă de obuz calibrul 76 de mm.

Dânşii găsiseră obiectul pe un câmp şi îl luaseră acasă, pentru că l-au considerat perfect pentru a-l transforma în bătător de pământ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

S-au apucat de treabă cu un aparat de sudură. Când, la un moment dat, s-a dovedit că obiectul de metal în formă de obuz de calibrul 76 mm chiar era un obuz calibrul 76 mm, din al doilea război mondial.

Ghici ce s-a întâmplat când au plus aparatul de sudură pe el.

În momentul în care au început să sudeze ţeava, proiectilul exploziv de calibru 76 mm a explodat pur şi simplu, sfârtecându-i pe doi dintre cei trei localnici din jur.

Speriaţi, sătenii au sunat la 112, dar pentru unul dintre cei trei bărbaţi nu a mai fost de niciun folos, deoarece a decedat în scurt timp.

„Echipajul SMURD care a intervenit la explozia de la o potcovărie din Mânzăteşti a găsit la faţa locului trei victime. Un bărbat în stop cardio-respirator pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare zeci de minute, fără a mai putea fi salvat, un pacient de 50 de ani cu o amputaţie traumatică la două degete de la mâna stângă şi o plagă toracică nepenetrată şi încă un bărbat găsit în atac de panică. Ultimii doi au fost aduşi la Spitalul Sf. Spiridon şi după investigaţii bărbatul cu degetele amputate a fost internat în Clinica de Chirurgie Plastică a spitalului în stare stabilă. Celălalt pacient va fi îndrumat către domiciliu, având în vedere că nu prezintă traumatisme“, a spus dr. Dabriel Perianu, medic primar UPU.

Culmea, în timp ce pirotehniştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) făceau cercetări la locul exploziei, la un vecin au găsit un bătător similar celui pe care încercau să-l construiască cei trei bărbaţi. Persoana respectivă a spus că l-a folosit în treburile din gospodărie şi nu a explodat.