Confidenţialitate

Reprezentanții părinților despre cum va începe școala: Nu ne dorim varianta online | AUDIO

Părinții nu agreează varianta reîntoarcerii la școală doar online. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, a explicat motivele în emisiunea Deșteptarea, de la Europa FM.

Sistemul educațional nu este pregătit și nici nu va fi capabil să facă acest pas la toamnă este de părere președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.

Într-o intervenție în emisiunea Deșteptarea de la Europa FM, acesta a argumentat poziția părinților în contextul dezbaterilor de la Ministerul Educației privind modalitatea în care va începe din toamnă anul școlar.

O soluție acceptabilă are fi, în opinia părinților, varianta 50% online, 50% în clasă, dar decizia ar trebui luată de autoritățile locale, în funcție de situațiile epidemiologice locale.

În cazul claselor primare, varianta online ar trebui exclusă, mai spune președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.

Reprezentantul părinților atrage atenția – în contextul investițiilor necesare pentru adaptarea sistemului de învățământ la realitățile impuse de pandemie – că banii europeni nu sunt folosiți și nu sunt specialiști care să acceseze fondurile europene care ar putea ajuta la modernizarea sistemului de învățământ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.