Confidenţialitate

REPORTAJ Europa FM: Cadrele didactice care au susținut examenele de titularizare în 2022 au aflat în prima zi de școală unde vor preda | AUDIO

Înainte de începerea noului an școlar au avut loc ședințe de repartizare pe posturi. Cadrele didactice care au susținut în acest an examenele de titularizare ori suplinire în învățământ au aflat azi unde vor preda în acest an școlar. Pentru cei mai mulți, slujba obținută în învățământ va presupune naveta, întrucât pe final au rămas de repartizat doar posturile mai puțin solicitate ori cele care au norme reduse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cadru didactic, despre navetă: „Am mai făcut și știu cum e și reușesc”

Pentru unii, naveta presupune să parcurgă zilnic zeci de kilometri. Va fi dificil, dar nu imposibil. Sunt însă și dascăli care se gândesc tot mai serios să se reprofileze de anul viitor.

„Sunt din Mera. La Mărășești o să fac dublă navetă. Am mai făcut și știu cum este și reușesc. Trebuie întâi să pornim de jos și apoi să ajungem acolo unde ne trebuie”, a spus un cadru didactic.

Cadru didactic: „Cred că de la anul o să mă reprofilez”

„De-o bucată de timp au început să nu mai apară posturi pe educatori. Acum au apărut mai multe pe învățători și cred că la anul o să mă reprofilez”, a spus un alt cadru didactic.

Gabriela Marchitan: „Suntem unul dintre județele care nu are profesori necalificați”

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar – Vrancea este printre puținele județe în care la catedră nu vor fi necalificați.

„La nivel de județ stăm destul de bine. Suntem unul dintre județele care nu are profesori necalificați. Suntem ușor deficitari la subiectele Fizică, Chimie, Educație Muzicală și Desen”, a spus Gabriela Marchitan, inspector general IȘJ Vrancea.

Oficialii din învățămînt speră ca pînă în prima zi de scoală să acopere toate posturile.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: REPORTAJ Europa FM: În Maramureș, noul an școlar a început printre moloz sau cu lipsa autorizațiilor pentru securitate la incendiu | AUDIO