Confidenţialitate

Repatrierea românului din Hanau, asigurată prin fondul pentru situații de urgență

Repatrierea tânărului de 23 de ani de origine română, care a murit în urma atacului din Hanau, Germania, va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență, anunță Ministerului Afacerilor Externe.

Autoritățile germane au confirmat că un cetățean român a fost ucis în atacurile din orașul Hanau din Germania.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, în această dimineață, condoleanțe familiei tânărului român care și-a pierdut viața în urma atacului violent din Hanau, Germania.

„Cu profundă tristețe am aflat că în urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, și-a pierdut viața și un cetățean român. Transmit condoleanțe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris șeful statului, pe pagina sa Twitter.

Tânărul care a murit în Germania era din Giurgiu și avea 23 de ani. Primarul comunei Singureni susține că bărbatul, care era din localitate, se afla în Germania de aproximativ opt ani și a fost împușcat imediat după ce ieșise de la serviciu.

Edilul preciza, la momentul declarației, că familia tânărului nu are bani pentru a-i aduce în țară trupul neînsuflețit.

Alături de român, alte opt persoane, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau.