Confidenţialitate

MAE confirmă uciderea unui român în dublul atac rasist din Germania

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi sera, că autoritățile germane au confirmat uciderea cetățean român în dublul atac comis, miercuri seară, de un extremist înarmat în orașul german Hanau.

„Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

Alte 8 persoane, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, au murit în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau.

Victimele aveau vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani.

Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi, joi dimineaţă, într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză” marcată de „perspective profund rasiste”.

Joi seară, la Hanau și în mai multe alte orașe germane, mii de persoane au luat parte la acțiuni de comemorare a victimelor, relatează Euronews.

Atacul rasist a atras condamnare internațională.