Confidenţialitate

Relaxările pentru Crăciun și Revelion. Rafila: Manifestările în aer liber pot fi organizate fără limitări deosebite | AUDIO

În perioada Crăciunului și în seara de Revelion, restaurantele vor fi deschise toată noaptea. În plus, sunt permise petrecerile în aer liber în noaptea dintre ani, fără limită de participanți. Singura condiție este purtea măștii de protecție.

Restaurantele nu au program redus în seara de Crăciun

Dacă ați planificat deja să vă petreceți seara de Crăciun la un restaurant în cadrul unui hotel sau în oraș, nu trebuie să plecați acasă la ora 22:00 pe 24 și 25 decembrie pentru că restaurantele nu au program redus.

Relaxările pentru seara de Revelion

La fel și de Revelion, masa dintre ani poate dura toată noaptea la restaurant sau terasă care vor fi funcționa la cel mult 50% din capacitate. Dar clienții trebuie să prezinte certificatul verde.

În noaptea dintre ani, sunt permise și evenimentele în aer liber fără un număr maxim de participanți, dar cu respectarea distanțării și purterea măștii.

„Pentru 31 decembrie și 1 ianuarie, manifestările în aer liber pot fi organizate fără limitări deosebite. Nu înseamnă că trebuie să transformăm aceste manifestări publice în vectori de propagare a infecției”, a spus ministrul Sănătății miercuri, 8 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății are și un sfat pentru cei care vor să-și viziteze rudele de sărbători.

„Protejarea grupurilor vulnerabile este esențială și vă mai spun un lucru pe care îl sugerez tuturor: dacă merg să-și reîntâlnească persoanele din familie, mai ales cele vulnerabile, să se testeze înainte. Este foarte important să meargă în condiții de siguranță și să nu-i expună la risc”, a mai spus Alexandru Rafila.

Rămân închise în această perioadă cluburile, barurile și discotecile.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Vaccinarea cu două doze din serul Pfizer “nu protejează suficient” împotriva tulpinii Omicron, anunță compania

Autor: Mihai Bucureșteanu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.