Regizorii trilogiei „The Matrix” au devenit femei

Unul dintre regizorii trilogiei „The Matrix”Andy Wachowski a dezvăluit că a devenit femeie şi că şi-a schimbat numele în Lilly Wachowski, informează Variety.

Anunţul a fost făcut în cursul zilei de marţi, după ce acum câţiva ani, fratele său, Larry, alături de care a regizat „The Matrix”, dar şi alte filme, a făcut o operaţie de schimbare de sex, devenind Lana Wachowski.

Într-o declaraţie pentru agenţia de presă destinată persoanelor gay Windy City News, Lilly Wachowski a explicat faptul că risca să fie demascată de mass-media.

Potrivit declaraţiei sale, Lilly Wachowski a fost abordată de un reporter de la ziarul britanic Daily Mail care a întrebat-o dacă poate „s-o pozeze şi să-i spună mai departe povestea care este atât de inspiraţională”.

Lilly a atacat apoi tabloidul britanic Daily Mail în privinţa problemelor legate de persoanele transsexuale.

„Instituţia de ştiri care a avut un mare rol în dezvăluirile lui Lucy Meadows, o profesoară de gimnaziu şi o femeie transsexuală din Marea Britanie”, a spus Lilly. „Iar acum se aflau aici, în pragul uşii mele, ca şi cum ar fi spus: «Iată încă un caz! Să-l facem public, aşa încât să-i putem examina cu toţii!»”.

„Deci, da sunt transsexual. Da, am făcut tranziţia”, a mai spus Andy Wachowski.

Imediat după anunţul său, Nick Adams, directorul de programe media pentru persoanele transsexuale de la asociaţia GLADD a transmis un comunicat prin care a salutat vestea şi a avertizat presa: „Asociaţia GLAAD este încântată de faptul că Lilly Wachowski a avut curajul de a-şi arăta sinele său autentic.

Totuşi, nu ar fi trebuit să fie forţată să-şi dezvăluie identitatea sa transsexuală înainte de a fi gata să facă acest lucru. Jurnaliştii trebuie să fie conştienţi că este inaccepabil să oblige o persoană transsexual să se deconspire, în acelaşi mod în care este inacceptabil să dai în vileag o persoană care este homosexuală, lesbiană sau bisexuală”.

Fraţii Wachowski au atins faima odată cu filmul „The Matrix” din 1999, realizând trilogia completă în 2003. Anul trecut, cei doi au lansat „Jupiter Ascending”, din distribuţia căruia fac parte Channing Tatum şi Mila Kunis, iar recent au realizat serialul SF oferit de serviciul de video streaming Netflix „Sense8”.

 

Articole Similare