Regina Elisabeta a II-a răspunde după ce prințul Harry și ducesa Meghan vor să se distanțeze de casa Regală

Ca o primă reacţie la decizia ducilor de Sussex, Harry şi Megan, de a se distanţa oficial de Casa Regală a Marii Britanii, Regina Elisabeta spune că astfel de evenimente nu se pot schimba peste noapte.

Palatul Buckingham a anunţat noaptea trecută că înţelege dorinţa tânărului cuplu, însă o asemenea distanţare este o chestiune complicată.

La miezul nopţii, la trei ore ore după ce Harry şi Mehan au postat pe contul lor de Twitter anunţul că vor să renunţe la rangul de membri „seniori” ai familiei regale britanice, pentru a munci ca să devină “independenţi din punct de vedere financiar”, Palatul Buckingham a făcut următorul anunţ:
“Discuţiile cu Ducele şi Ducesa de Sussex sunt abia la început. Înţelegem dorinţa lor de a avea o abordare diferită, dar astfel de chestiuni sunt complicate şi necesită timp pentru a le rezolva”, am încheiat citatul.

Corespondentul postului britanic public de televiziune BBC, Jonny Diamond, spune că citând multiple surse de la Casa Regală că membrii familiei au fost şocaţi de anunţul lui Harry şi Megan care nici măcar nu ar fi consultat vreo rudă.
Cei doi duci se află în Canada, unde au petrecut sărbătorile, separat de familia regală, un alt gest atipic.

După ce Harry, fiul cel mic al prinţului Charles și al fostei prinţese Diana, s-a căsătorit cu Meghan a declarat de mai multe ori că îşi va apăra cu înverşunare soţia de intruziunea excesivă a presei în viaţa privată, intentând chiar două procese împotriva unor tabloide.

Harry a amintit vara trecută de moartea mamei sale, Diana, într-un accident, la Paris, în timp ce era urmărită de un fotoreporter.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS