Confidenţialitate

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și pasiunile sale

O iubitoare de animale încă din copilărie, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este cunoscută pentru pasiunea sa de a crește cai de rasă, relatează site-ul oficial al monarhiei britanice, royal.gov.uk.

Regina participă la Derby-ul de la Epsom, una dintre cursele clasice pe teren plat din Marea Britanie, și la cursa de vară de la Ascot, un eveniment regal organizat încă din 1911.

În calitate de proprietară și crescătoare de cai pursânge, regina ia parte adesea și la alte curse, pentru a-și vedea caii alergând.

Caii reginei au câștigat cursele de la Ascot de mai multe ori. Unul dintre momentele notabile s-a înregistrat la 18 iunie 1954, atunci când “Landau” a câștigat cursa “Rous Memorial Stakes”, iar armăsarul “Aureole” s-a impus în fața concurenților în cadrul cursei “Hardwicke Stakes”. De asemenea, în 1957, regina a avut patru cai câștigători în timpul săptămânii în care avea loc evenimentul de la Ascot.

În 1984, 1986 și 1991, Majestatea Sa a întreprins scurte vizite în Statele Unite pentru a vizita hergheliile de armăsari din Kentucky.

Printre alte pasiuni ale suveranei britanice se numără mersul pe jos pe drumurile de țară sau antrenarea labradorilor săi, crescuți la Sandringham.

Un interes mai puțin cunoscut al reginei îl reprezintă dansurile populare scoțiene. În fiecare an, în timpul șederii sale la Castelul Balmoral, Elisabeta a II-a găzduiește un eveniment dedicat dansului, denumit “Gillies’ Ball”, pentru vecini, personal și membrii comunității locale.

Sursă: Agerpres