Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește 91 de ani

Ca de fiecare dată, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an: astăzi, în familie, iar în luna iunie, când vremea e mai frumoasă, într-o ceremonie oficială, cu salve de tun.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii își sărbătorește ziua de naștere în cea mai mare discreție. Potrivit Reuters, nu au fost anunțate evenimente la care suverna să participe în timpul zilei. Anul trecut însă, aniversarea privată a ieșit din tipare, iar Regina a făcut o baie de mulțime, în fața castelului Windsor, după care au urmat petreceri și spectacole în întreaga țară.

Regina Elisabeta a II-a este cea mai longevivă suverană din istoria Marii Britanii. A urcat pe tron în 1952, la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Deși în ultimii ani și-a delegat din atribuții către alți membri ai familiei regale, la fel cum a făcut și prințul consort Phillipe, în vârstă de 95 de ani, regina Marii Britanii are în continuare o agendă destul de încărcată: în medie, un angajament public pe zi.

Presa de peste hotare scrie că în pofita vârstei înaintate, Regina Elisabeta continuă să se bucure de o vitalitate surprinzătoare. Luna trecută a fost fotografiată călare pe cal, la o plimbare pe malurile Tamisei și în împrejurimile castelului Windsor. Jurnaliștii britanicii au remarcat că Regina nu avea caschetă. De altfel, a refuzat întotdeauna să o poarte pentru a nu-și deranja coafura. A ales în schimb, un batic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS