Confidenţialitate

Regele Charles al III-lea în limba română: „Țară de glorii, țară de dor”

Cu versuri din Eminescu, recitate în limba română. Așa a reamintit vineri Regele Charles al III-lea de ce iubește țara noastră.

Monarhul britanic a participat la Palatul Cotroceni,  la o recepție cu peste de persoane din rândul autorităților statului, reprezentanți ai societății civile și ai Corpului Diplomatic. O recepție pe care președintele Klaus Iohannis a organizat-o în cinstea înaltului oaspete din Marea Britanie.

Regele Charles al III-lea a spus în discursul său că vine de 25 de ani în România și că, de fiecare dată, s-a simțit aici ca acasă.

Suveranul Marii Britanii a reamintit legăturile profunde pe care le are cu țara noastră, mai ales pe cele de rudenie. “Regele României era vărul regelui Marii Britanii, iar tatăl meu a fost vărul regelui Mihai și au amintiri din copilăria comună”, a spus Charles.  “Am ajuns să iubesc România – cultura, arta, peisajele – «Țară de glorii, țară de dor» (n.r. Mihai Eminescu – «Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie»). Am venit în România atâția ani pentru că am simțit apropierea de poporul român și am ținut să amintesc oamenilor de ce România e o țară atât de populară”.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Regelui Charles al III-lea pentru tot ce a făcut pentru România.

Reamintim, suveranul Marii Britanii se află într-o vizită privată de 5 zile în Romania. Este prima sa vizită externă de la încoronare.

Liliana Nicolae:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.