Recomandările Comisiei Europene pentru reluarea în siguranță a călătoriilor și repornirea turismului | VIDEO

Comisia Europeană a prezentat un pachet de orientări şi recomandări pentru a ajuta statele membre să elimine treptat restricţiile de călătorie, impuse de pandemia de COVID-19.

Recomandările sunt necesare pentru a permite întreprinderilor din domeniul turismului să îşi reia activitatea, respectând în acelaşi timp noile norme sanitare.

Pachetul „Turism şi transport” al Comisiei Europene include, între altele: o strategie globală de redresare în 2020 şi în perioada ulterioară; o abordare comună a restabilirii libertăţii de mişcare şi a eliminării restricţiilor la frontierele interne ale UE, în mod treptat şi coordonat și o recomandare care urmăreşte să facă din voucherele de călătorie o alternativă atractivă la rambursarea în numerar.

Comisia intenţionează să sprijine întreprinderile din domeniul turismului prin asigurarea de lichidităţi destinate în special IMM-urilor, salvarea de locuri de muncă cu un ajutor financiar de până la 100 de miliarde de euro din cadrul programului SURE.

„Turismul este vital pentru piața unică și pentru cele patru libertăți ale acesteia, având o contribuție esențială la modul de viață economic, social și cultural al UE. El a fost afectat profund de măsurile necesare pentru a combate răspândirea COVID-19. Pe măsură ce statele membre ridică treptat măsurile restrictive, construim bazele pentru relansarea ecosistemului turistic și a pieței unice într-o manieră sigură și adecvată care să împiedice reapariția virusului în interiorul UE, menținându-ne totodată stilul de viață”, a declarat vice-președintele pentru promovarea stilului european de viață, Margaritis Schinas.

Organizaţia Mondială a Turismului estimează pierderi între 280 şi 420 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor în întreaga lume.

În Europa, vara este un anotimp crucial pentru industrie, aducând, în medie, încasări de 150 de miliarde de euro şi 360 de milioane de turişti.

O campanie de informare Europa FM derulată cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS