Real Madrid a câștigat Liga Campionilor

Real Madrid este prima echipă din istoria Ligii Campionilor care reușește să păstreze trofeul suprem al fotbalului continental la nivel de club.

Spaniolii au învins-o cu 4-1 pe Juventus Torino, în finala jucată la Cardiff, în Țara Galilor, și au cucerit pentru a 12 oară această cupă. Eroul meciului a fost Cristiano Ronaldo, care a marcat două dintre goluri.

Scorul a fost deschis de el în minutul 20, apoi Madzukic a egalat cu o execuție foarte spectaculoasă: foarfecă la vinclu din centrul careului.

Casemiro a înscris în minutul 61 cu un șut puternic din afara careului, Ronaldo a punctat iar în minutul 64 din pasa croatului Modric, iar Asensio a închis tabela în prelungiri, în urmă unei faze create de Marcelo, care a avut din nou o evoluție aproape perfectă.

Cristiano Ronaldo și-a trecut în cont golurile cu numerele 599 și 600 din întreaga carieră, dintre care 406 au fost marcate pentru Real Madrid.

Juventus a terminat meciul în 10, Cuadrado fiind eliminat în minutul 84, la o fază la care Sergio Ramos a simulat însă un fault. Antrenorul Realului – Zinedine Zidane l-a avut în lot și pe fiul său, Enzo, pe care nu l-a folosit.

Portarul lui Juve, Gianluigi Buffon a primit în finală mai multe goluri decât încasase începând din grupe, unde a fost învins de doar 3 ori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS