Reacțiile liderilor PSD și PNL după ce Călin Popescu Tăriceanu a fost pus sub urmărire penală

Liderii PSD și PNL au reacționat după ce procurorii DNA au anunțat că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost pus sub urmărire penală în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa și a Pădurii Snagov, în care au fost trimiși în judecată, între alții Remus Truică, Paul Lambrino, cunoscut drept Prințul Paul și jurnalistul Dan Andronic.

Călin Popescu Tăriceanu este urmărit penal de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmă că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu ar trebui să demisioneze.

În opinia social-demicratului, punerea lui Călin Popescu Tăriceanu sub urmărire penală este un contraatac al sistemului împotriva unui om care a reclamat încălcările drepturilor omului de instituțiile de forță.

„Evident că nu trebuie să demisioneze de la conducerea Senatului. Este un contraatac al sistemului împotriva unui om care spune foarte multe lucruri legate de abuzurile unor organisme de forță din România vis-a-vis de încălcările în mod repetat și abuzive a drepturilor și libertăților cetăţenești, a unui om care este foarte vocal în ceea ce privește sistemul creat de Traian Băsescu, care astăzi, în mod independent, taie și spânzură în România, luând decizii de unul singur – cine are voie să candideze, cine are voie să facă politică și cine nu, cine este anchetat și cine nu și cine trebuie să dispară de pe scena politică românească”, a declarat Codrin Ștefănescu, citat de Mediafax.

În schimb, copreședinta PNL, Alina Gorghiu, e de părere că președintele Senatului ar trebui să demisioneze dacă acuzațiile DNA se adeveresc. Alina Gorghiu susține că liderul ALDE este ”un mincinos notoriu” cu sau fără urmărire penală.

„Mă întreb, pentru cine ar mai fi o surpriză în ţara asta, dacă Călin Popescu Tăriceanu ar minţi şi nu ar fi de mirare pentru nimeni faptul că declaraţiile sale într-o speţă sau alta sunt neconforme cu adevărul mai ales după ce de câţiva ani de zile de când serveşte cauza PSD sută la sută nu face altceva decât să creeze un front anti-justiţie, să spele orice fel de penal al PSD-ului sau prieten al PSD-ului prin exercitarea calităţii sale de preşedinte al Senatului. (…) În privinţa schimbării lui Tăriceanu, eu sper că va avea măcar acum bunul simţ să îşi dea demisia dacă lucrurile se vor adeveri, în sensul celor spuse de Parchetul de la Braşov”, a declarat Alina Gorghiu pentru Mediafax.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS