Confidenţialitate

Reacții negative la adresa noului Guvern britanic. Jean-Marc Ayrault: ”Boris Johnson i-a mințit mult pe britanici”

Reacții negative din partea mai multor oficiali europeni la adresa componenței noului Guvern al Marii Britanii.

De departe, cel mai contestat este Boris Johnson, fost primar al Londrei, nominalizat acum de Theresa May pentru a ocupa funcția de ministru de Externe.

Boris Johnson i-a mințit mult pe britanici” – a fost reacția omologului său francez, Jean Marc-Ayrault.

Și președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a criticat extrem de dur noul Guvern britanic, denunțând “calcule interne de partid”.

 

Ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, a avut o ieșire extrem de dura la adresa noului sau omolog britanic, Boris Johnson.

Invitat la postul de radio Europe 1, șeful diplomației franceze a spus despre fostul primar al Londrei că este un mincinos aflat acum cu spatele la zid.

Nu sunt îngrijorat deloc în legătură cu Boris Johnson, dar (…) în timpul campaniei a minţit mult poporul britanic, iar acum el se află cu spatele la zid”, a spus Ayrault pentru postul de radio Europe 1.

Este cu spatele la zid pentru a-şi apăra ţara, dar chiar şi cu spatele la zid, relaţia cu Europa ar trebui să fie clară”, a adăugat ministrul de francez de Externe.

Am nevoie de un partener cu care să pot negocia şi care să fie transparent, credibil şi de încredere (…). Nu putem lăsa această situaţia ambiguă, neclară să continue (…) numai în interesul britanicilor“, a subliniat el.

Un alt oficial care a criticat noul Cabinet de la Londra este Martin Schulz.

Președintele Parlamentului European crede că alcătuirea făcută de Theresa May vizează să satiscafă o coeziune internă a conservatorilor și se concentrează mai puțin asupra viitorului țării.

Vom lucra în mod constructiv cu noul Guvern britanic în această perioadă dificilă, aşa cum am făcut şi în trecut. Însă alcătuirea noului Cabinet arată că accentul cade mai puţin asupra viitorului ţării şi mai mult asupra satisfacerii coeziunii interne a Tory. Din nefericire, acest lucru continuă din ceea ce a fost punctul de plecare a acestui refrerndum nefericit“, a spus Martin Schulz.

Ne aflăm într-o situaţie incertă şi dificilă în Europa, iar din acest motiv toţi cei implicaţi este necesar să acţioneze în mod responsabil“, a îndemnat preşedintele Parlamentului European.

Să mai spunem că și artista americană Cher a avut un punct de vedere pe acest subiect.

Ținta ei a fost același Boris Johnson  despre care a spus că nu are curaj să conducă după ce tabăra celor care susțin ieșirea Marii Britanii din Uniune a câştigat referendumul.