Confidenţialitate

Reacții după retragerea trupelor rusești. Ucraina: ”Nu crede ceea ce auzi, crede ceea ce vezi”. NATO, de un „un optimism precaut” | AUDIO

Reacția NATO după anunțul Moscovei privind retragere mai multor trupe rusești de la granița cu Ucraina: este un motiv de optimism precaut, spune șeful Alianței. Între timp, Kievul transmite: ”nu crede ceea ce auzi, crede ceea ce vezi”.

Într-o conferință de presă, secretarul general al NATO, Jens Stotelberg, a comentat anunțul privind retragerea mai multor trupe militare rusești de la granița cu Ucraina.

”Acest lucru ne dă motive pentru un optimism precaut, dar până acum nu am observat niciun semn care se arate detensionarea situației pe teren”, a spus Jens Stoltenberg.

Liderul NATO spune că Rusia a adunat o „forță de luptă fără precedent de la războiul rece” și cere Moscovei să nu se mai pregătească pentru război și să caute o soluție de pace.

”Nu credem până nu vedem”, este răspunsul din Ucraina dat de ministrul de externe. ”Atunci când vom vedea retragerea, vom crede în detensionarea situației”, le-a declarat acesta jurnalistilor.

Potrivit informațiilor de până acum, aproape 10 de militari ruși ar fi în aproprierea frontierelor cu Ucraina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Citește și: Parlamentul Rusiei îi cere lui Putin să recunoască independența a două teritorii separatiste din estul Ucrainei | AUDIO