Confidenţialitate

Rusia a început să-și retragă trupele de la granița cu Ucraina, transmite Ministerul Apărării de la Moscova

Trupele militare rusești au început să fie retrase de la granița cu Ucraina, potrivit Ministrului Apărării de la Moscova, informează Euronews.

Rusia face astfel un pas înapoi și începe să-și retragă armata de la granița țării cu Ucraina, după o perioadă de câteva luni marcată de tensiuni.

Generalul maior Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, a declarat, marți dimineață, că „pe măsură ce pregătirile militare se termină, ca de obicei, vor avea loc marșurile către locurile permanente de dislocare a forțelor”.

„Unitățile din Armata Sudică și Vestică au finalizat pregătirea și au început deja să încarce vehiculele și aparatura iar azi vor începe să se deplaseze către bazele militare”, a mai spus purtătorul de cuvânt într-un video postat pe Facebook.

Acesta a mai spus că sunt în continuare uele exerciții militare în defăășurare:

„Forțele Armate ale Rusiei continuă un exercițiu la scară largă cu scopul de a pregăti trupele și forțele. Practic, toate districtele militare, cele terestre și aeriene, iau parte ca acest antrenament.”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zakharova, a scris pe Telegram că „15 februarie 2022 va rămâne în istorie ca ziua în care propaganda occidentală a eșuat. Au fost distruși și dezonorați fără ca un singur foc de armă să fie tras”, notează BBC.

Rusia a trimis peste 100.000 de militari și echipament la granița cu Ucraina în ultimele luni, fapt ce a dus la creșterea îngrijorărilor că Moscova plănuiește un atac asupra țării vecine. Rusia a respins în permanență aceste acuzații.

Autor: Narcis Roșioru

Sursa foto: Twitter/Reddit News

Citește și: SUA își închid ambasada de la Kiev. Eforturile diplomatice se intensifică | LIVE UPDATE