Confidenţialitate

Reacții din partea opoziției și a diasporei după declarațiile lui Ioan Rus. Ministrului Transporturilor i se cere demisia

UPDATE:  MinistRul Transporturilor, Ioan Rus, a ajuns la Guvern, pentru o discuţie cu Victor Ponta. Anterior, el a declarat la Antena 3 că ar putea să-i ceară premierului să-i accepte demisia.

“Eu am de rezolvat cateva chestiuni si am sa cer eventual chiar primului ministru sa imi accepte demisia. Ce sa zic altceva…Deci eu am facut o declaratie in sens pozitiv. Daca a iesit prost sau foarte prost, pentru toti cei care se simt jigniti imi cer scuze. De aici incolo sa vedem ce e de facut”, a declarat Ioan Rus.

Discuţia cu Victor Ponta are loc în contextul declaraţiilor ofensatoare ale lui Ioan Rus la adresa familiilor românilor care muncesc peste hotare. Amintim, ministRul a șocat opinia publica, spunand – citam “Copiii se fac golani acasă și nevasta curvă”.      Afirmatia ministRului Transporturilor a fost facuta la Digi 24, in contextul în care vorbea despre românii din străinătate și despre cât câștigă aceștia muncind în construcții.

Ulterior, la întrebarea moderatorului, ministRul Ioan Rus a spus că expresia e “o licență”.

 

Declarația ministrului Ioan Rus i-a indignat pe românii din afara granițelor.   “Până acEste specimene sunt la guvernare, sigur românii din afara granițelor rămân în străinătate!!” și…

“Nu toți copiii ajung golani, dar toți golanii ajung miniștRi” – sunt câteva dintre mesajele postate pe Facebook de comunitățile de români din diaspora.

Iar FADERE – Federația asociatiilor de romani din Europa – a cerut demisia ministRului Transporturilor.

“Probabil că ministRul Rus a tras acEste concluzii greșite dat fiind faptul că șeful lui pe linie de partid și guvernamentală a lucrat el însuși în străinatate”, mai scrie FADERE.

 

La rândul său, opoziția cere demisia de urgență a ministRului Ioan Rus, după declarațiile acestuia referitoare la românii care muncesc în străinătate.

PNL așteaptă însă scuze din partea întregului Guvern pentru acEste afirmații, în condițiile în care, cităm, ”Ioan Rus jignește mitocănește milioane de români și pe copiii lor”.

Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liberalii susțin că este al doilea atac lansat la adresa diasporei – după ce Călin Popescu Tăriceanu a spus că – citam “românii din străinătate sunt capabili să-și vândă votul pentru un mic și o bere”.