Confidenţialitate

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR după ce Arhiepiscopul Teodosie a afirmat că „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasmă de Bobotează | AUDIO

Un nou război între purtătorul de cuvânt al Bisericii și arhiepiscopul Tomisului: Vasile Bănescu îl acuză pe Teodosie că îi ajută pe cei care iau în derâdere creștinismul. Reacția vine după ce Arhiepiscopul a declarat într-un interviu că „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”, dar nici fumătorii nu au voie să bea agheasmă de Bobotează.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-un interviu pentru Radio Dobrogea acordat săptămâna trecută, Arhiepiscopul Tomisului Teodosie a făcut mai multe declarații „nefericite”.

„Sigur, femeile care sunt într-o perioadă de necurăție nu pot să bea atunci agheasmă”, a spus Arhiepiscopul Tomisului Teodosie.

Întrebat dacă un fumător poate să bea agheasma cea mare de Bobotează: „Nici mare, nici mică”.

Reacția lui Vasile Bănescu

Ulterior – pe Facebook în urma declarațiilor a reacționat și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe. Fără a-i nota numele – Vasile Bănescu susține că Arhiepiscopul Teodosie în „nebunia idolatrizării ignoranței” sale, îi ajută pe cei care iau în derâdere creștinismul.

Reacție din partea Arhiepiscopiei Tomisului la mesajul transmis de Vasile Bănescu

La câteva ore distanță – reacționează și Arhiepiscopia Tomisiului la cele scrise de Vasile Bănescu. „Fumătorul, care în mod voluntar își ucide lent organismul și în mod involuntar participă la uciderea semenului său prin exalarea fumului, se plasează pe el însuși înafara comuniunii cu Dumnezeu”, arată Arhiepiscopia Tomisiului într-un comunicat.

În același text – îi oferă replică directă și lui Vasile Bănescu: „Această săritură donquijotescă, plină de zel iacobin se dovedește din nou, una nefericită”.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Casian Mitu / Octav Ganea

Citește și: Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, în atenția procurorilor anticorupție/ Reacția Bisericii Ortodoxe Române | AUDIO