Confidenţialitate

Reacția NATO după evenimentele din Rusia: Monitorizăm situația

Pregătiri pentru Summitul NATO de la Vilnius de la mijlocul lunii iulie. Mâine va avea loc o reuniune în format restrâns la Haga. Șeful Alianței Nord Atlantice a comentat evenimentele din Rusia: arată încă o dată marea greșeală strategică a lui Vladimir Putin privind invazia din Ucraina, spune Jens Stoltenberg.

Aflat la Vilnius pentru pregătirea Summitului din perioada 11 – 12 iulie, Jens Stoltenberg a comentat „rebeliunea” din Rusia – stinsă după numai 24 de ore.

Este încă o demonstrație a marii greșeli strategice pe care președintele Vladimir Putin a făcut-o prin anexarea ilegală a Crimeei și războiul împotriva Ucrainei, a spus Jens Stoltenberg.

Monitorizăm situația în Rusia. Evenimentele care au avut loc în weekend sunt o problemă internă a Rusiei și, totuși, demonstrează marea greșeală strategică a lui Vladimir Putin în ceea ce privește anexarea ileagă a Crimeei, dar și a războiului pornit în Ucraina. Pe măsură ce Rusia continuă asaltul este cu atât mai important să continuăm să sprijinim Ucraina. Ucrainenii au lansat o contraofensivă pentru a-și recăpăta teritoriul ocupat. Cu cât ucrainenii eliberează tot mai mult teritoriu ocupat, cu atât mai puternici vor fi la masa negocierilor”, a spus Jens Stoltenbergluni.

Sursa foto: Twitter / Oana Lungescu

Citește și: Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avut prima apariție publică după revolta Wagner de 24 de ore | AUDIO