Confidenţialitate

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avut prima apariție publică după revolta Wagner de 24 de ore | AUDIO

La Moscova, au fost suspendate măsurile antitero, impuse ca urmare a revoltei grupului de mercenari Wagner. Astăzi, angajații din instituțiile publice au liber în capitala Rusiei, decizie luată tot pe fondul amenințărilor venite de la mercenarii care se îndreptau spre Moscova sâmbătă. Între timp, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avut prima apariție publică după revolta de 24 de ore a grupului Wagner: ministrul a vizitat trupele ruse din Ucraina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat că s-a renunțat la măsurile antitero – care au inclus pază întărită a obiectivelor importante și blindate pe străzi în timpul revoltei armate a grupului Wagner.

Primarul le-a mulțumit locuitorilor pentru „calmul și înțelegerea lor”. Autoritățile făcuseră apel la populație să rămână în case și să evite deplasările. Comitetul Național Antiterorism al Rusiei a declarat că situația din țară este „stabilă” – notează agenția de știri Reuters.

În prima apariție după rebeliunea mercenarilor din gruparea Wagner, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a vizita trupele ruse din Ucraina. Principala țintă a rebeliunii, Şoigu, rămas la conducere. Ministerul Apărări nu a prezentat informații privind locul și momentul întâlnirii cu militarii ruși.

Agențiile de presă au prezentat imagini cu Serghei Şoigu în timp ce inspecta trupele care atacă Ucraina. O sursă apropiată Kremlinului a declarat publicației online Meduza că Vladimir Putin „era de negăsit” după discursul de sâmbătă dimineața, în timp ce mercenarii Wagner se aflau în marș spre Moscova.

Oficial, în timpul rebeliunii, Vladimir Putin s-ar fi aflat la Kremlin și se ocupa de documente. Avionul președintelui rus, echipat pentru a coordona forțele armate plecase de la Moscova sâmbătă după-amiază – și a dispărut la un moment dat de pe radar în apropierea orașului Tver.

Sursele Meduza mai arată că, după lovitura dată de Wagner, chiar și cu o rebeliune oprită în cele din urmă, Putin poate părea slăbit, drept urmare va încerca să își consolideze puterea.

Sursa foto: Twitter / President of Russia

Citește și: Armand Goșu: La nivel de percepție, Vladimir Putin este perdantul din această criză | AUDIO