Confidenţialitate

Reacția Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București la decizia de demolare a Cathedral Plaza: „Este o revenire la normalitate”

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a reacționat după ce Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a semnat dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea de biruri de 19 etaje construită lângă Catedrala Sfântul Iosif. „Vestea este o mare bucurie pentru clerul și credincioșii Arhidiecezei de București, care au luptat ani de zile pentru salvarea Catedralei Sf. Iosif”, transmite Arhiepiscopia Romano-Catolică de București.

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București, a spus că decizia luată de primarul Capitalei reprezintă o victorie atât pentru romano-catolicii din Arhidieceza de București, cât și pentru locuitorii din București și din țară.

„Este o revenire la normalitate, un pas imens pentru salvgardarea Catedralei Sfântul Iosif, clădire de patrimoniu național și universal, pusă în pericol atâția ani. Ne bucurăm că demersurile de ani de zile ale ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit de București, susținut de PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București și de ceilalți colaboratori implicați în această cauză, au dat roade”, a transmis ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București.

„Le mulțumim pe această cale pentru perseverența de care au dat dovadă în acest parcurs anevoios în justiție. Totodată, ne exprimăm recunoștința față de toți credincioșii romano-catolici și față de toți oamenii de bunăvoință care și-au arătat solidaritatea, pe parcursul anilor, prin diferite mijloace, față de cauza «Salvați Catedrala Sf. Iosif!»”, a mai spus ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București.

Comunicatul transmis de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Citește și: Cathedral Plaza, clădirea de birouri cu 19 etaje aflată lângă Catedralei Sfântul Iosif, va fi demolată | AUDIO