Confidenţialitate

Cathedral Plaza, clădirea de birouri cu 19 etaje aflată lângă Catedrala Sfântul Iosif, va fi demolată | AUDIO

Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în București, lângă Catedrala Romano-Catolică, urmează să fie demolată. Dispoziția de demolare a fost semnată de primarul Nicușor Dan. Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate inițial de Primărie, urmând să fie recuperate de la proprietarul clădirii, potrivit unei postări a edilului pe pagina sa de Facebook.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primăria Capitalei a fost obligată încă din 2013 să demoleze clădirea

Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Decizia a fost ignorată de foștii primari Sorin Oprescu și Gabriela Firea pe motiv că Municipalitatea nu are astfel de atribuții.

Acum, Nicușor Dan a precizat că mai sunt de parcurs câţiva paşi administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare.

Proiectul Cathedral Plaza a fost autorizat de Primăria Sectorului 1 în februarie 2006

Cu o înălțime de 75 de metri, Cathedral Plaza este un complex de 19 etaje de birouri, aflat în imediata vecinătate a Catedralei Sfântul Iosif.

Proiectul a fost autorizat de Primăria Sectorului 1 în februarie 2006. Lucrările au început imediat, deși autorizația a fost contestată în instanță de reprezentanții Arhiepiscopiei Româno-Catolice din București pe motiv că afecta atât imaginea, cât și structura Catedralei romano-catolice, veche de peste 125 de ani.

Litigiul dintre Arhiepiscopie și dezvoltatorii proiectului s-a încheiat în iulie 2011, când Curtea de Apel Suceava a stabilit irevocabil nulitatea autorizației de construire. Imobilul fusese deja finalizat.

În această problemă s-a pronunțat și Papa Benedict al XVI-lea

Suveranul Pontif a cerut în 2006 anularea documentelor care au făcut posibilă construirea Chatedral Plaza.

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Citește și: Primăria Capitalei va închiria 10 centrale provizorii mobile pe care le va amplasa, la nevoie, lângă punctele termice cu probleme