Razii de amploare în Franța și Belgia pentru a-i găsi pe teroriștii de la Paris/ Presupusul planificator a fost identificat

În această dimineață, Poliția franceză a declanșat ample operațiuni de căutare a suspecților și complicilor care au organizat atacurile teroriste de vineri.

Polițiștii au făcut peste 150 de descinderi în Paris și în suburbii, dar și în Grenoble, Toulouse and Lyon.

Potrivit BBC, autoritățile franceze au declanșat  o operațiune uriașă pentru a-i prinde pe autorii atacurilor rămași în viață și pe complicii lor.

Principalul suspect este Salah Abdeslam, un tânăr de 26 de ani care, după atacuri, a fost oprit de Poliție la granița cu Belgia, dar a fost lăsat să plece mai departe.

Salah Abdeslam este fratele unuia dintre atacatorii sinucigași.

Potrvit agenției France Presse, care citează procurori francezi, unul dintre atacatori a fost acuzat anterior de infracțiuni legate de terorism și era în evidența serviciilor secrete.

Mai mult, el a fost pus sub control judiciar în 2012.

A încălcat condițiile puse de justiție, așa că pe numele său fusese emis un mandat internațional de arestare.

De asemenea, Procuratura a identificat un alt sinucigaș, un tânăr de 25 de ani născut în Siria.

Dimineață, premierul Franței a declarat într-un interviu acordat televiziunii RTL că terorismul poate lovi oricând din nou.

Manuel Valls a explicat că atentatele au fost plănuite și organizate din Siria.

Pe de altă parte, liderul francez atrage atenția că atacurile de vineri sunt doar o parte din violențele pe care  teroriștii vor să le comită în Franța și alte țări europene.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Percheziții au loc nu doar în Franța, ci și În Belgia, țară din care ar proveni presupusul planificator al atacurilor de la Paris.

Este vorba despre Abdelhamid Abaaoud, care ar avea de asemenea, legături cu atacurile dejucate dintr-un tren şi de la o biserică.

Poliția belgiană a descins în această dimineață în districtul Molenbeek din Bruxelles, unde se presupune că ar locui o parte din cei implicați în atacurile de la Paris.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS