Confidenţialitate

Război Israel-Hamas: Cel puțin 27 de oameni au fost uciși în Gaza într-un atac aerian lansat de Israel asupra unei școli ONU

Cel puțin 27 de oameni au fost uciși în Gaza după ce armata israeliană a lansat un atac aerian asupra unei școli ONU unde se aflau sute de oameni strămutați. Armata israeliană a încercat să justifice atacul, declarând că în școală s-ar fi adăpostit un „complex Hamas”. Jurnaliști locali au declarat pentru BBC că un avion de război israelian a tras două rachete asupra sălilor de clasă de la ultimul etaj al școlii din tabăra de refugiați Nuseirat.

Biroul de presă al Hamas a acuzat Israelul că a comis un „masacru îngrozitor”.

Mai multe ambulanțe și echipaje de salvare au transportat răniții și morții la un spital din apropiere.

„Ajunge cu războiul! Ne-au strămutat de zeci de ori. Ne-au ucis copiii în timp ce dormeau”, a strigat într-un video o femeie rănită în atac, potrivit BBC.

Directorul biroului de presă al Hamas a respins afirmațiile Israelului, conform cărora școala ONU ar fi ascuns un post de comandă al Hamas.

„Ocupația folosește… povești false inventate pentru a justifica crima brutală pe care a comis-o împotriva a zeci de oameni strămutați”, a spus Ismail al-Thawabta, directorul biroului de presă al Hamas.

Cel puțin 36.580 de oameni au fost uciși în Gaza de pe 7 octombrie, potrivit potrivit Ministerului Sănătății din teritoriu, condus de Hamas.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cehia: Cel puțin 4 oameni au murit și alți câțiva au fost răniți noaptea trecută după ce un tren de pasageri s-a ciocnit cu un convoi de mărfuri | AUDIO