Confidenţialitate

Război în Ucraina, ziua 96: Severodonețk, atacat fără oprire de ruși. Orașul a rămas fără gaz, apă și electricitate | AUDIO

Armata rusă atacă fără oprire orașul Severodonețk, localitate cheie în zona Donbas. Trupele ucrainene apără ruinele orașului grav afectat de bombardamente. Rușii atacă un drum important între localitățile Bahmut și Lisiciansk. Este ziua a 96-a a invaziei ruse în Ucraina.

Între timp, Ucraina anunță că a repornit ofensiva în teritoriile ocupate de ruși și încearcă să le recucerească. Militarii ucraineni au dat contra-atacuri la Herson și la Melitopol.

Trupele ruse au sporit atacurile pentru a cuceri orașul Severodonețk, o localitate cheie. Rușii speră să captureze orașul pentru că astfel întreaga regiune Luhansk va fi considerată cucerită. Guvernatorul regiunii Lugansk a declarat presei că trupele ruse avansează și că se duc lupte grele pe străzile din Severodonețk.

BBC: Aproximativ 90% din casele din Severodonețk au fost avariate de bombardamente

Orașul a rămas fără gaze, localnicii nu au apă și nici electricitate în oraș. Ucranenii apără, însă, ruinele orașului și blochează unele offensive ale rușilor, cel puțin pentru moment.

Singurele linii de comunicație pe care autoritățile ucrainene le au în prezent sunt cu un centru umanitar din Severodonețk și un spital prin Starlinks – serviciul de internet pus la dispoziție de Elon Musk.

Armata rusă continuă să bombardeze drumul dintre localitățile Bakhmut și Lysychansk

Între timp, armata rusă continuă să bombardeze drumul dintre localitățile Bakhmut și Lysychansk. Trupele ucrainene spun că au reluat ofensiva în localități capturate deja de ruși pe care speră să le recucerească.

Melitopol: O mașină a explodat lângă primărie

O explozie puternică s-a produs la Melitopol, oraș ocupat de ruși din regiunea Zaporojie. O mașină a explodat lângă primărie. În regiune a fost impus un nou consiliu local.

În schimb, ministerul rus al Apărării susține, în informarea zilnică privind evoluțiile din Ucraina, că ar fi omorât peste 300 de militari ucraineni prin bombardamente aeriene, că ar fi doborât 15 drone și alte instalații ale sistemului de rachete ucrainean.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ofensiva rusă în estul Ucrainei continuă. 60% din clădirile rezidențiale din Severodonețk au fost distruse | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.