Confidenţialitate

S-au intensificat atacurile în orașul ucrainean Severodonețk. Peste 60% din locuințe sunt complet distruse, anunță primarul

Cel puţin cinci civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în regiunea Lugansk. Preşedintele Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de comiterea unui genocid în regiunea Donbas.

„Să ieși acum din Severodonețk este extrem de periculos din cauza bombardamentelor care îngreunează plecarea oamenilor”, susține primarul orașului. Aproximativ 13.000 de oameni au rămas în oraș.

Cel puţin cinci civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în regiunea Lugansk din estul Ucrainei.

Preşedintele Volodimir Zelenski acuză Rusia de comiterea unui genocid în regiunea Donbas. Rusia continuă „deportarea” şi „uciderea în masă a civililor” în Donbas, mai spune liderul ucrainean.

Între timp, SUA vrea să trimită sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina. Aceste „arme” ar crește dramatic raza de acțiune a forțelor din Ucraina și ar putea lansa un baraj de rachete pe o rază de sute de kilometri, notează CNN.

De la Moscova, Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a avertizat că furnizarea de arme către Ucraina care ar putea lovi teritoriul rusesc, este un pas spre o „escaladare inacceptabilă”.

Foto: Shutterstock