Confidenţialitate

Ofensiva rusă în estul Ucrainei continuă. 60% din clădirile rezidențiale din Severodonețk au fost distruse | AUDIO

Forțele ruse continuă ofensiva în estul Ucrainei: cel puțin 10 de persoane și-au pierdut viața în regiunea Dnipro, în urma unui atac cu rachete. De asemenea, în Harkov, cel puțin 9 victime, printre care un bebeluș, plus zeci de răniți. Între timp, Statele Unite întârzie să trimită Ucrainei sistemele de rachetă cu rază lungă de acțiune.

Atac în Dnipro la începutul zilei, soldat cu 10 morți și 35 de răniți

Ziua a început cu un atac în Dnipro. 10 morți și 35 de răniți. Trupele ruse și-au intensificat ofensiva în primul rând în regiunile Lugansk și Donețk, iar regiunea Dnipro este înconjurată de trei fronturi.

Harkov: Orașul a fost lovit pentru prima dată în 2 săptămâni

Apoi, Artileria a lovit orașul Harkov pentru prima dată în două săptămâni, în contextul în care al doilea oraș din Ucraina începea să revină la normal după ce trupele rusești au fost respinse din orașele și satele de la periferia Harkovului. Cel puțin nouă oameni au fost uciși iar 17 răniți. Un bebeluș de 5 luni s-a aflat printre victime, potrivit BBC.

Severodonețk: 60% din clădirile rezidențiale au fost distruse

Bilanț trist și în Severodonețk, unde 60% din clădirile rezidențiale au fost distruse, iar 90% din clădirile orașului sunt afectate și vor avea nevoie de reconstrucție majoră. Potrivit primarului, există cel puțin 1.500 de morți în oraș.

Mariupol: La finalul săptămânii au fost găsite încă 70 de cadavre sub dărâmături

Și la Mariupol au fost găsite la acest sfârșit de săptămână încă 70 de cadavre sub dărâmăturile unei clădiri industriale. Descoperirea a fost făcută de lucrători ai serviciului rus de urgențe. Cadavrele fiind duse într-o groapă comună – anunță un consilier al primarului ucrainean din Mariupol.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Raport pentru CNN: Risc serios și iminent de genocid în Ucraina. „Rusia a încălcat Convenția privind genocidul. Trebuie să acționați”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.