Confidenţialitate

Răspunsul Spitalului ROL 2 la informațiile despre raportarea deceselor: Au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare

Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2 a dat replică în urma informațiilor referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID-19. 

”Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, subliniază reprezentanții ROL 2 într-un comunicat.

”Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale”, se precizează în documentul dat publicității.

Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din aprilie 2020.