Confidenţialitate

RAR: Peste 40% din mașinile controlate în trafic în primele 6 luni ale anului aveau deficiențe majore și periculoase | AUDIO

Peste 40% din mașinile controlate în trafic în primele 6 luni ale anului aveau deficiențe majore și periculoase, arată un raport al Registrului Auto Român. Instalații electrice defecte, emisii poluante sau afectarea vizibilității sunt printre principalele probleme constatate. Aproape 6% dintre ele aveau deficiențe la sistemul de frânare spune Claudiu Mija – șeful departamentului ITP din cadrul RAR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Instalația electrică de iluminare, semnalizare și auxiliară – peste 27% dintre cazuri. Emisii poluante – peste 22%. Punți, jante, anvelope și suspensie în 13% dintre cazuri. Vizibilitate în aproximativ 13% dintre cazuri – aici identificându-se neconformități legate de starea parbrizului, a geamurilor laterale, lunetei sau a oglinzilor retrovizoare. La sistemul de frânare în 5,5% dintre cazuri, respectiv la sistemul de direcție în 1,9% dintre cazuri”, a explicat Claudiu Mija – șeful departamentului ITP din cadrul RAR.

De la începutul anului, inspectorii RAR au verificat în trafic aproape 45 de mii de autovehicule susceptibile de probleme tehnice.

Claudiu Mija: În cazul a 3.000 de mașini exista pericol iminent de accident

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Registrul Auto Român a încadrat 6,84% dintre vehicule verificate în categoria celor care prezentau pericol iminent de accident deoarece în cazul acestora au fost identificate deficiențe la sistemul de frânare, sistemul de direcție, la punți, respectiv fuzete. Aproximativ 2,6% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada de Inspecție Tehnică – aceasta era expiratăm falsă sau în unele cazuri a fost anulată de către inspectorii noștri din cauza deficiențelor periculoase identificate”, a spus Claudiu Mija – șeful departamentului ITP din cadrul RAR.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cine sunt cei patru ofițeri din Constanța demiși miercuri de MAI? Doi se vor pensiona, doi revin la funcțiile inițiale | AUDIO