Confidenţialitate

Cine sunt cei patru ofițeri din Constanța demiși miercuri de MAI? Doi se vor pensiona, doi revin la funcțiile inițiale | AUDIO

În urma evaluării preliminare, de către Corpul de Control al ministrului de Interne, a activității manageriale din conducerea IPJ Constanța, s-a luat măsura eliberării din funcție a patru ofițeri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primul dintre cei demiși este adjunctul șefului IPJ Constanța, comisar șef Marin Dincă

El era responsabil pe Ordine Publică și Siguranță Rutieră. Era în funcție de numai două luni, venind de la conducerea Poliției Mangalia. Coincidența face că după numai o zi de la accidentul provocat de șoferul drogat, nepotul lui Marin Dincă a fost prins sub influența substanțelor pisihoactive, la Vama Veche. Marin Dincă va ieși la pensie.

Al doilea demis este șeful Serviciului Rutier Constanța, comisar șef Constantin Stoian, fost șef al Serviciului Ordine public din IPJ Constanța

Comisarul șef Stoian ar fi, de fapt, cel care l-a oprit în trafic prima dată la Constanța pe autorul tragediei de la Vama Veche aflat în mașină cu tatăl lui. Le-ar fi dat sfaturi, dar nu ar fi verificat să vadă dacă mașina avea RCA și ITP. Comisarul șef Stoian va ieși la pensie.

Al treilea ofițer eliberat din funcție, șeful Poliției Municipiului Mangalia, comisar șef Dragoș Cristea

Acesta era oricum împuternicit și se întoarce la funcția de adjunct.

A patra demitere, șeful Biroului Vama Veche – 2 Mai, inspector principal Raul Vachente

Era și el împuternicit de cel mult o lună. Se întoarce la Poliția Mangalia, de unde a venit.

Cei care se aleg cu dosare penale pentru abuz în serviciu, urmând să fie anchetați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța sunt dispecerul poliției din Mangalia, agent de poliție, precum și un agent și un ofițer, de serviciu în acea noapte. Agentul și ofițerul de la Vama Veche sunt din București. Detașați până pe 4 septembrie. Dispecerul poliției din Mangalia este chiar din Mangalia.

Corpul de Control a constatat că cei trei au făcut mai multe greșeli de natură penală. Ei ar fi putut să îl testeze antidrog pe tânărul oprit înainte de accident sau să îl ducă la spital pentru prelevare de probe de sânge.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Adjunctul șefului IPJ Constanța, Șeful Serviciului Rutier Constanța, Șeful Poliției Municipiului Mangalia și Șeful Biroului Poliției Vama Veche, demiși din funcții | VIDEO