Confidenţialitate

Raportul în cazul bărbatului mort la o zi după vaccinarea cu AstraZeneca, predat polițiștilor și Ministerului Sănătății

Concluziile raportului cu analizele de laborator care au evidențiat cheaguri de sânge la nivelul mai multor organe în cazul bărbatului mort la o zi după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca, au ajuns la Poliție. Ele au fost înaintate și Ministerului Sănătății.

Probele de laborator prelevate din mai multe organe interne ale bărbatului de 47 de ani din Târgu-Jiu, decedat la o zi după ce se vaccinase cu ser de la AstraZeneca, au indicat cheaguri de sânge.

Raportul cu aceste analize microscopice a fost analizat într-o comisie de medici a Spitalului din Târgu-Jiu care a decis să-l înainteze Ministerului Sănătății și Poliției care a deschis un dosar penal pentru a vedea dacă există o legatură între moartea bărbatului și vaccin.

Medicii au mai constatat că bărbatul suferea de o bronhopneumonie severă. Nu au putut preciza dacă aceste tulburări de coagulare la nivelul organelor s-au datorat vaccinului AstraZeneca.

Inițial, medicii de la Anatomie-patologică au trecut în certificatul de decedat cauza morții, infarct miocardic acut întins. Pentru că atunci nu existau indicii de moarte suspectă, nu au fost prelevate probe toxicologice.

Reamintim, inginerul din Târgu-Jiu s-a vaccinat cu AstraZeneca din lotul suspect în 28 februarie, iar a doua zi, pe 1 Martie, a murit.