Confidenţialitate

Raport: Mașina personală redevine opțiunea principală de transport, din cauza pandemiei | AUDIO

Mașina personală redevine opțiunea principală când vine vorba de transport și acest lucru se întâmplă mai ales din cauza pandemiei. Este concluzia unui raport realizat de PriceWaterhouse-Coopers.

Astfel, mașina personală a ajuns să fie preferată și de oamenii care, înainte de criza sanitară, ar fi fost tentați de transportul alternativ, spun autorii raportului.

În Germania, 77% dintre respondenți intenționează să folosească mai puțin alternativa la mașina personală, cum ar fi transportul public.

Tendința este aceeași în SUA (56%) și în China (51%). În timp ce în China și în SUA, consumatorii utilizează în principal propriul vehicul, în Germania recurg în aceeași măsură la mașina personală, bicicletă și mersul pe jos.

Cele mai căutate sunt, în Germania și Statele Unite, motoarele pe benzină. În schimb, în China, 68% dintre consumatorii cu vârsta sub 40 de ani preferă motoarele electrice, opțiune spre care ar tinde 46% dintre respondenți în Germania și 37% în SUA.

„La începutul acestui an, estimările indicau o creștere a preferinței consumatorilor pentru platformele alternative în detrimentul propriilor automobile. Pandemia a inversat, cel puțin o vreme, această tendință”, subliniază Daniel Anghel, Partener și Lider pentru Industria Auto, PwC România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  •  Iorgu Ianuși