Rapidul va avea un muzeu în noul stadion din Giulești

Gruparea „alb-vișinie” vrea să amenajeze în interiorul noii arene, aflată acum în reconstrucţie, un muzeu al echipei.

Oficialii clubului au început deja o campanie de strângere de obiecte care fac parte din istoria formației feroviare.

Cu toate că finalizarea lucrărilor la noul stadion din Giuleşti este prevăzută pentru finalul acestui an, rapidiştii pregătesc deja amenajarea acestuia. Pe lângă alte utilităţi şi facilităţi, în incinta stadionului un spaţiu generos este destinat unui viitor muzeu al istoriei rapidiste”, a declarat directorul de imagine al FC Rapid, Lucian Ionescu.

Au fost deja contactati mulți dintre foştii fotbaliști din diferite generaţii, pentru a sprijinii acest proiect, și toţi s-au arătat dispuși să doneze viitorului muzeu diverse obiecte din timpul carierei: tricouri, ghete de joc, cupe, medalii sau chiar fotografii.

Rapidul face apel și la suporteri să participe la acest plan.

Familia Greavu a fost prima care a aderat la acest proiect. Soţia şi fiica fostului mare jucător Ilie Greavu, cel care a activat ca jucător, vicepreşedinte şi antrenor timp de 45 de ani la Rapid, au donat muzeului obiecte de mare valoare. Printre altele găsim certificatul în original care atestă câştigarea de către Rapid a Cupei Balcanice ediţia 1964-1965 sau o halbă din metal gravată de clubul Leeds United la partida Leeds-Rapid din 1973, atunci când giuleştenii au ajuns în sferturile de finală în Cupa Cupelor”, a mai spus Ionescu.

Noul stadion din Giuleşti trebui să fie gata la toamnă, cel mai târziu în luna octombrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS