Râmnicu Vâlcea: Mircia Gutău, condamnat definitiv de două ori pentru corupție, câștigă primăria cu peste 45%

Râmnicu Vâlcea a ales un primar condamnat în trecut pentru fapte de corpuptie. Mircia Gutău, condamnat definitiv de două ori pentru corupţie, a câştigat al treilea mandat de primar cu peste 45%, potrivit numărătorii paralele făcute de partide.

Mircia Gutău a candidat din partea Partidului Ecologist Român.

La sediul de campanie al Partidului Ecologist Roman este mare veselie. Veştile care vin dinspre secțiile de vot, acolo unde partidele fac numărătaorea paralelă, sunt foarte bune. Șampania a fost pusă la rece, iar candidatul la primărie Mircia Gutău nu își mai încape în piele de bucurie.

Victoria în alegeri vine după o perioadă tulbure în carierea lui politică. A fost condamnat de două ori pentru luare de mită şi abuz în serviciu, a stat după gratii doi ani şi a avut interdictia de a candida într-o funcţie publică pana la începutul acestui an.

Mircia Gutău a fost sigur că va câştiga din nou primăria Râmnicu Vâlcea pentru că după cum declara în campania electorală pentru Europa FM „a avut norocul că primarii care au venit după el nu au făcut absoult nimic pentru oraş”.

Emilian Frîncu primarul care i-a succedat lui Mircia Gutău la primărie a fost și el trims la închisoare pentru luare de mită.

Primăria Râmnicu Vâlcea este singura din ţară cu doi primari și un viceprimar care au făcut pușcărie pentru fapte de corupţie.

Pe locul secund la aceste alegeri s-a situtat Romeo Rădulescu, fost coleg în PD cu Gutău care s-a înscris în PSD cu puţin timp înainte de alegerile locale.

Conform numărătorii paralele a PNL, la Râmnicu Vâlcea candidatul PNL se situează pe locul al patrulea, după candidaţii PER, PSD şi ALDE.

 

În ianuarie 2010, Mircia Gutău a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, în acelaşi dosar primind o pedeapsă similară şi fostul viceprimar al oraşului. Cei doi au fost denunţaţi la DNA de către un om de afaceri care a reclamat că edilul şi adjunctul său i-au cerut 50.000 de euro pentru a-i elibera un certificat de urbanism.

În iunie 2014, Mircia Gutău a fost din nou condamnat, de data aceasta la doi ani şi şase luni de închisoare pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind achiziţionarea de către municipalitate a unor locuri de joacă la preţuri supraevaluate. Curtea de Apel Craiova a dispus, prin aceeaşi sentinţă definitivă, contopirea pedepsei de doi ani şi şase luni cu pedeapsa mai veche, aplicând pedeapsa rezultantă de trei ani şi şase luni de închisoare.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS