Confidenţialitate

Râmnicu Vâlcea: Autoritățile au renunțat la mutarea imediată a vârstnicilor din azilul privat. Unitatea a primit amenzi de 40.000 de lei pentru nereguli, dar activitatea nu s-a suspendat | AUDIO

După eșecul de ieri, când zeci de polițiști, jandarmi, medici și asistenți medicali de la Ambulanță au stat la poartă și nu au fost lăsați să intre, autoritățile din Vâlcea au renunțat la mutarea imediată a vârstnicilor din azilul privat din Râmnicu Vâlcea. Unitatea a primit amenzi de aproape 40.000 de lei pentru deficiențele constatate, dar nu s-a dat decizia de suspendare a activității așa cum au declarat oficialii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Motivul pentru care s-a renunțata la mutarea bătrânilor în alte centre din județ este acela că neregulile constatate nu au necesitat suspendarea activității. A existat o propunere în acest sens pentru o perioadă de șase luni, dar reprezentanții OPC – după analizarea documentelor – nu au emis decizia de suspendare.

Au dat doar o amendă de 3000 de lei. Pentru deficiențele din bucătărie – depozitarea alimentelor și prepararea lor în condiții nepotrivite – s-a dispus de către DSV Vâlcea închiderea bucătăriei și a opt camere pentru 30 de zile și aplicarea unei amenzi de 30.000 de lei.

Și DSP Vâlcea a dat o amendă de 4500 de lei pentru lipsa materialelor de curățenie și a igienei în spațiile de cazare.

Pentru a justifica desfășurarea de forțe de la poarta azilului de ieri seară – mai multe ambulanțe cu medici și asistenți, dar și zeci de jandarmi și polițiști, prefectul de Vâlcea au declarat pentru Europa FM că acțiunea de mutare a vârstnicilor se impunea atâta vreme cât bucătăria nu funcționa.

Patronul azilului privat din Râmnicu Vâlcea nu a permis autorităților să ia beneficiarii cu ambulanțele, iar bătrânii au refuzat să plece. Nici aparținătorii nu au vrut ca vârstnicii să fie mutați.

Sursa foto: Europa FM / Nicoleta Ene

Citește și: Vâlcea: Inspectorii OPC au decis mutarea a 40 de vârstnici dintr-un cămin privat în centre de stat. Căminul încălca normele de igienă în spațiile de locuit și în bucătărie | AUDIO