Confidenţialitate

Vâlcea: Inspectorii OPC au decis mutarea a 40 de vârstnici dintr-un cămin privat în centre de stat. Căminul încălca normele de igienă în spațiile de locuit și în bucătărie | AUDIO

40 de vârstinci dintr-un cămin de bărâni privat din Râmnicu Vâlcea urmează să fie mutați în alte centre de stat. Deciza a fost luată de inspectorii OPC, ca urmare a numeroaselor nereguli privind păstrarea și prepararea alimentelor. Sub coordonarea Prefecturii Vâlcea, toate centrele de protecție și ocrotire din județ au fost verificate de echipe mixte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urma controalelor cerute de către Prefectura Vâlcea la un centru de bătrâni privat din Râmnicu Vâlcea s-au constatat încălcări grave ale normelor de igienă în spațiile de locuit, dar și în bucătăria unității. Alimentele erau păstrate și preparate în condiții necorespunzătoare.

Reprezentanții Oficiului pentru Protecția Consumatorului au luat decizia ca toți cei 40 de bătrâni să fie mutați în alte centre de protecție și îngrijire din județ, până când reprezentanții azilului privat remediază toate neregulile.

De asemenea, există propunerea ca activitatea unității să fie suspendată pe o perioadă de 6 luni.

Alte cinci centre de stat din județ au fost amendate cu sume între 2500 și 5000 de lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu sau pentru blocarea căilor de acces.

Controalele făcute de echipe mixte continuă și în zilele următoare. În Vâlcea sunt 42 de centre de ocrotire și îngrijire a persoanelor.

Sursa foto: Europa FM / Nicoleta Ene

Citește și: Constanța: Două cămine pentru vârstnici, închise pentru că nu aveau autorizație de funcționare | AUDIO