Confidenţialitate

Raluca Turcan, despre Ramona Chiriac: „Este o soluție bună” | VIDEO

Ministrul Culturii – Raluca Turcan – este invitata Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Candidata comună pe listele pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 – Ramona Chiriac – „este o soluție bună” spune Raluca Turcan la Europa FM. Ce se întâmplă, însă cu decizia luată la Sinaia în noiembrie 2023 – „Prin noi înșine”? „Viza alegerile locale”, a explicat ministrul Culturii la Europa FM.

Întrebată ce părere are despre Ramona Chiriac – femeia care deschide lista comună de candidați la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, Raluca Turcan a spus că: „Cred că este o soluție bună și mă bucur că este în primul rând femeie. Și în al doilea rând, este o bună cunoscătoare a spațiului european și a mecanismelor europene. În același timp, este un om care va putea să răspundă exact așteptărilor pe care le am și eu”.

„Întotdeauna, în alegeri, partidele pot să aibă două tipuri de strategii: motorul care trage partidul sau lista să fie compusă din oameni atât de buni”, a mai spus Raluca Turcan – ministrul Culturii în România.

Cât despre decizia luată la Sinaia, în noiembrie 2023, când conducerea PNL vota în număr mare sloganul și principiul „Prin noi înșine”, decizie care acum se află în antiteză cu listele comune, Raluca Turcan a explicat că decizia din noiembrie 2023 „viza alegerile locale”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Diplomat, pentru publicația germană FAZ, despre candidatura lui Klaus Iohannis la șefia NATO: „Divizează Alianţa într-un moment în care nu ne putem permite acest lucru” | AUDIO