Confidenţialitate

Rafila: Comisia Europeană ne va dona câteva mii de doze de vaccin contra variola maimuței | VIDEO

România are, în total, 30 de cazuri de variola maimuței, iar în ultima săptămână au fost raportate 9 cazuri. Este vorba despre bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 44 de ani, iar 7 sunt din București, o persoană din Ilfov și o altă persoană din Cluj. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat luni – 8 august 2022 – că starea acestora este bună și se află în izolare. Ministrul Sănătății a mai spus luni că România va primi o donație de câteva mii de doze de vaccin contra variola maimuței, donația venind din partea Comisiei Europene.

România va primi o donație din partea Comisiei Europene, o donație de câteva mii de doze de vaccin care vor constitui o resursă pentru vaccinarea contacților apropiați ai persoanelor bolnave și nimic altceva”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, luni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății: „Vaccinul este recomandat contacților, nu este vorba despre o măsură de sănătate publică care să fie administrată la nivel național”

„Din fericire, noi nu avem un număr mare de cazuri. Sunt 9 cazuri într-o săptămână, având în vedere că boala evoluează de mai multe săptămâni și numărul total este 30 – reprezintă o anumită creștere”, a mai spus ministrul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Sperăm să nu avem probleme și evoluția clinică a pacienților infectați a demonstrat acest lucru cât să discutăm despre o probemă de sănătate publică în România. Vaccinul va fi disponibil în curând și în țara noastră, dar vaccinul este recomandat contacților, nu este vorba despre o măsură de sănătate publică care să fie administrată la nivel național”, a mai explicat ministrul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Românii sub 40 de ani trebuie să meargă să-și ia pastilele de iod de la farmacii, spune Alexandru Rafila. „E posibil ca cererea să crească” | AUDIO