Confidenţialitate

Românii sub 40 de ani trebuie să meargă să-și ia pastilele de iod de la farmacii, spune Alexandru Rafila. „E posibil ca cererea să crească” | AUDIO

Ministrul Sănătății face apel la toți cei care au vârsta de până la 40 de ani să meargă la medicul de familie pentru a lua rețetele pentru pastilele de iodură de potasiu.

Acestea se eliberează gratuit în peste 2.000 de farmacii din țară.

„Distribuția pastilelor de iodură de potasiu este perfect funcțională, îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reușit să-l punem la punct. Este o cerere mai mare, mai mică, nu știu acum să vă spun, pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina e posibil ca cererea să crească dar, repet, medicii de familie trebuie să elibere prescripție acestor pacienți care au dreptul să primească micro-comprimatele de iodură de potasiu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintesc, pastilele de iodură de potasiu se administrează doar în cazul unui accident nuclear și doar la recomandarea autorităților.

Citește și: Rafila: Nu putem obliga oamenii să poarte mască, dar o recomandăm. O eventuală impunere nu va avea rezultatele așteptate | AUDIO

Sursa foto: Unsplash / Hal Gatewood