Confidenţialitate

Raed Arafat: O să intensificăm exercițiile privind măsurile în cazul unui cutremur. Am stabilit cu ministrul Educației | AUDIO

În școli se vor face mai multe exerciții privind măsurile care se vor lua în caz de cutremur. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a stabilit acest lucru cu ministrul Educației, Ligia Deca.

Inspectoratele Școlare și echipele ISU din fiecare județ trebuie să pregătească un plan privind organizarea acestor simulări.

Șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat: O să intensificăm aceste pregătiri

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Exercițiile de cutremur trebuie să se facă anual în școli. Copiii trebuie să fie învățați cum să se comporte și colegii de la ISU participă la aceste instruiri. Chiar pot să spun că am vorbit cu doamna ministru Deca în cadrul ședinței de Guvern și a rămas că o să intensificăm aceste pregătiri, așa că fiecare Inspectorat Județean trebuie să aibă cu Inspectoratul Școlar discuții și un plan pentru a se face aceste exerciții cu copii.

Mai ales în timpul cutremurului că nu se evacuează clădirea și, mai degrabă, copiii trebuie să intre sub un obiect care să-i protejeze, iar evacuarea se face abia după ce se termină cutremurul într-un mod controlat. Deci acestea sunt lucrurile de bază care trebuie să fie învățate”, a spus Raed Arafat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Guvernul își va asuma coordonarea măsurilor în urma unor seisme puternice. Ciucă: „Va trebui să verificăm dincolo de nereguli” | AUDIO